Новини

Porsche Taycan встановив новий рекорд Нюрбургрингу

Компанія Porsche заявила про новий рекорд Нюрбургрингу серед чотиридверних повністю електричних спортивних автомобілів. Новим рекордсменом став електричний Porsche Taycan, офіційну прем’єру якого заплановано на 4 вересня цього року. Передсерійний прототип електрокара подолав легендарну 20.6-кілометрову трасу за 7 хвилин та 42 секунди. Під час рекордної спроби за кермом Taycan був тест-пілот Ларс Керн. На фінішній прямій швидкість Taycan становила 259 км/год.

«Taycan також підходить для гоночних трас, і він переконливо довів це тут, на найскладнішій трасі у світі. Знову і знову я вражений тим, наскільки стійкі повністю електричні спортивні машини на високошвидкісних ділянках, таких як Kesselchen, і наскільки Taycan нейтрально розганяється на вузьких ділянках, таких як Adenauer Forst», — прокоментував заїзд Керн.

Під час заїзду на Нюрбургрингу прототип Taycan оснащувався адаптивною пневмопідвіскою з електроннокерованими амортизаторами PASM (Porsche Active Suspension Management), системою контролю шасі Porsche Dynamic Chassis Control Sport, електромеханічною системою придушення кренів, керованої задньою віссю та 21. Віддача силової установки, до складу якої входять два електромотори (по одному на передній та задній осі), озвучується як 600+.

Заїзд до Нюрбургрингу став третім випробуванням на витривалість для Porsche Taycan. Наприкінці липня компанія продемонструвала характеристики свого першого серійного електрокара в рамках напруженого тесту, що включає 26 послідовних прискорень з місця до 200 км/год по злітно-посадковій смузі аеропорту. Середній час прискорення становив менше 10 секунд, а різниця між найшвидшим і найповільнішим прискоренням – 0.8 секунди.

Тиждень тому електрокар продемонстрував свої здібності під час 24-годинного заїзду на швидкісній трасі Нардо в Італії. Рухаючись практично без зупинок, прототип електрокара за 24 години подолав відстань 3425 км. У пікові моменти температура повітря за бортом становила 42 °C, а дорожнього покриття – до 52 °C. Середня швидкість руху автомобіля коливалася в межах від 195 до 215 км/год.

Відомо, що Porsche Taycan отримає повністю цифрову панель приладів, стане першим серійним автомобілем, електросистема якого працює під напругою 800 В, і першим у світі «серійником» з повністю інтегрованим сервісом Apple Music.