Іномарки

Audi розширює сімейство “гарячих” RS

Концерн Audi передбачає розширити лінійку заряджених моделей, до яких застосовується маркування RS, трьома новими автомобілями. Недвозначно про це натякнули представники виробника на презентації презентації кабріолету RS5 Cabriolet. Натяк на нові моделі був зроблений дуже тонко і у форматі, вкритому таємницею. Журналістам розповіли, що на рекламних фотографіях під покровом камуфляжу зображені нові RS-моделі – універсал Avant (його зовсім недавно анонсували), кросовер Q3 та багатодверне купе Sportback.

Поінформовані джерела повідомляють, що Sportback RS7 і Avant RS6 будуть оснащені однаковими силовими агрегатами: 4-літровий двигун V8, що споживає бензинове паливо, з двома турбінами. Мотор працює спільно з роботизованою 8-ступінчастою трансмісією Tiptronic. Потужність агрегату – 560 коней.

Q3, півроку тому представлений на Пекінському мотор-шоу, укомплектований бензиновим TFSI двигуном об’ємом 2,5 літра, здатним розвивати потужність 355 коней. Усього за 5,3 секунди він розвиває швидкість 100 кілометрів на годину. Максимальну швидкість встановлено на позначці 265 кілометрів.

Можна відзначити деякі аксесуари для автомобіля Q3 Concept, що виділяють його з основної маси аналогічних моделей: передній бампер з широкими повітрозабірниками, нижній спойлер, радіаторна решітка, прикрашена дрібнокомірчастою декоративною сіткою, вуглеволокнисті бічні «спідниці» і корпуси дзеркал.