Огляд автомобілів

Volvo почала виробництво нового електрокросоверу

Volvo розпочала виробництво першого електричного кросовера – XC40 Recharge P8. За словами виробника, весь тираж електрокара, запланований на цей рік, уже розпродано. Перші поставки клієнтам розпочнуться до кінця жовтня.

Електричну версію Volvo XC40 представили у 2019 році. Від побратима з ДВС Recharge P8 відрізняється решіткою радіатора та іншими бамперами. Силова установка нового кросовера складається із двох електромоторів сумарною віддачею 408 к.с. та 660 Нм, та батареї на 78 кВт•год. Повного заряду акумулятора достатньо на 400 км шляху. “Сотню” кросовер набирає за 4.9 секунди. Максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 180 км/год.

Салон електрокросовера укомплектований мультимедійною системою під керуванням Android з підтримкою основних сервісів Google та оновлень ПЗ «по повітрю».

Як заявили в Volvo, старт виробництва нового електрокросоверу XC40 Recharge P8 – це не просто важливий крок, але ще й рух у бік мети – скорочення шкідливих викидів на 40% до 2025 року. У Volvo також сподіваються, що незабаром частка батарейних версій у загальному обсязі продаж досягне 50 відсотків.